!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Navman Multi 100

Hej,

Tänkte kolla om någon här har erfarenhet av ekolod av typen "Navman Multi 100" eller något annat ekolod med samma problematik.

Om jag startar ekolodet funkar det fint, i hamnen visar det runt 7m djup. Men jag började undra varför det aldrig fungerade när vi var ute och åkte och har märkt att om jag ligger i hamnen med ekolodet igång, startar motorn och sedan startar om ekolodet så fungerar det inte då heller. Det fungerar dock så länge jag låter det vara på, dvs att jag aldrig startar om det.

Trots att jag stänger av motorn går det inte att få det att fungera igen. Man måste vänta närmare en halvtimme ungefär innan det går att mäta djupet på nytt.

Så i hamnen är det helt enkelt bara att starta ekolodet först för att senare inte stänga av det när motorn är igång. Men samtidigt har jag inget intresse av att använda ekolodet i hamnen. Det konstiga är att det även lägger av när jag kör. Jag har däremot inte lyckats lista ut exakt vilket moment som får det att sluta men i stort sett så fort vi kommer ut från hamnen. Det är först då jag har tid att kolla på det igen.

När ekolodet slutar fungera visas konstant 1.2m (ibland 1.1m) och precis vid uppstarten visas i ett ögonblick siffran 3.4 innan "djupet" 1.2m visas. Vet inte om detta säger någonting. Det spelar inte heller någon roll om vi ligger stilla eller kör.

Alla tips är välkomna.

2018-08-02 15:44

Mattias Löttiger
Medlem
24 Family

Den här diskussionen är mer än 5 år gammal. Vänligen starta en ny diskussion om du vill fråga något.

Desktop layout

© Copyright 2024 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies