!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Polariserande solglasögon

Jag har i år beställt nya slipade solglasögon som inte är polariserande. Mina gamla med polariserande glas fungerar dåligt inne i båten. Dels blir plottern knappt läsbar men även vindrutorna ger en mycket märklig lite flammig och randig utsikt. Har ni samma problem i era båtar? Vad beror det på att vindrutorna ger den här effekten med polariserande solglasögon? Det är ju annars optimalt med polariserande solglasögon ute på däck vid spaning efter grynnor mm.

2019-05-29 08:45

Bo Ekström
Medlem
24 Family

Instämmer, gällande plotter; glaset i skärmen är polarisering, därav problemet. Glaset rutorna kan vara böjt vilket kan ge spänningar i glaset, detta syns på det sätt du beskriver. Tyvärr inte mycket att göra, kör utan polaris med plotter och tar på polaris då jag måste se grynnor. Ha en skön båttur

2019-05-29 15:41

Jan Kumlien
Medlem
24 Weekender

Skall vara polaroid ej polaris, autokorr....

2019-05-29 15:42

Jan Kumlien
Medlem
24 Weekender

Ja visst är det så med plottrar och div andra skärmar som du påpekar. Rutorna i båten är däremot inte välvda utan plana och i min båt bildas lite mystiska vågmönster i rutorna kanske beror det på att de är härdade på ngt sätt. Har kört nyare båtar och där uppstår inte problemet och inte heller i bil.

2019-05-29 15:55

Bo Ekström
Medlem
24 Family

Som hobby fiskare är polariserade glasögon väldigt bra. Jag vet att det finns några nackdelar med plotterskärmar och viss flammighet som syns på härdat glas.. men fördelen (speciellt på sjön) är ju att man ser "genom" vatten i och med att glasögonen filtrerar bort den "gråa" himmel reflektionen som gör att man inte ser genom ytan. Denna egenskap är väldigt bra som sagt speciellt på sjön där dessa glasögon kan får stenar som ligger precis under vattenytan synliga.

2019-05-31 09:12

David Fuentes
Medlem
26 Family Sport



(Ange de fyra siffrorna ovan)

OBS! Bryggsnacket är ej avsett för köp- och säljannonser. För denna typ av inlägg hänvisar vi till Köp & Sälj. Inlägg som inte hör hemma på bryggsnacket kommer att tas bort utan notis.

Desktop layout

© Copyright 2024 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies