!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Propellerfråga

Ställde denna fråga i Maringuidens forum men ställer den gärna här då Coroneterna är överrepresenterade med dubbelmontage.

På dubbelmontage med singelpropeller så har man ju motrotering d.v.s höger respektive vänsterrotation på dreven för att motverka propellerverkan och snedstyrning men hur brukar det vara på dubbelmontage med duoprop? Förstår att duoprop motverkar sig själv men fungerar det till 100%. Anledningen till frågan är att jag på min Coronet har samma rotationsriktning på bägge duopropdreven och undrar om det är normalt eller om någon bytt propellrar och då ändrat riktning på ett av dreven (VP drev funkar ju lika bra höger som vänstervarv och jag har 280DP x 2.

2019-05-30 20:32

Peter Flink
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Hej Peter
Jag har inget svar, bara ett tips. Ring och prata med en Volvo Penta återförsäljare. Eller ett par för få "second opinion". De måste veta samt kunna förklara varför. Skriv gärna in svaren och motiveringen här på Bryggsnack.

/Ingemar

2019-05-31 08:31

Ingemar Martinsson
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Fick svar i annat forum och svaret var simpelt :-)

Det finns inga DP-propellrar för motgående riktning.

2019-05-31 11:21

Peter Flink
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret



(Ange de fyra siffrorna ovan)

OBS! Bryggsnacket är ej avsett för köp- och säljannonser. För denna typ av inlägg hänvisar vi till Köp & Sälj. Inlägg som inte hör hemma på bryggsnacket kommer att tas bort utan notis.

Desktop layout

© Copyright 2024 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies