!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Kompass till 21:an

Hej!

Hur har ni det med kompasser till era båtar?Placering? Konventionell eller fjärrkompass? Torkarmotorerna stör alldeles för mycket på rufftaket på min båt. Ett tillfälligt fäste i rufföppningen kanske skulle fungera men med lite knölig avläsningsvinkel. Några bra idéer därute?

Jan

2019-11-07 21:58

Jan Cappelen-Smith
Medlem
21 Sunrunner

Hej Jan
Har kompass framför ratten, på rufftaket. Fungerar bra tycker jag. Missvisning mindre än ett par grader jfr med GPS kompasskurs i surfplatta.
Se bif bild.
/Ingemar

2019-11-08 17:41

Ingemar Martinsson
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Hej,
Jag monterade kompass, ekolod o GPS-logg på en laserad o lackad bräda på rufftaket.
Brädan sitter med ett silikonlimmat fäste ute vid vinruteramen. Den andra änden på en rostfri plåt som jag har bockat upp under skenan till ruffluckan. Alltså ingen håltagning i rufftaket.
Eftersom den är monterad en bit föröver så vinner man två saker. Dels kommer kompassen längre från elcentralen (som i min båt sitter i ruffväggen framför ratten). Dels kan man lägga ett litet sjökort mellan ratt och kompass.
Funkar bra. Se bild.
MVH Johan

2019-11-08 18:47

Johan Arvidsson
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret



(Ange de fyra siffrorna ovan)

OBS! Bryggsnacket är ej avsett för köp- och säljannonser. För denna typ av inlägg hänvisar vi till Köp & Sälj. Inlägg som inte hör hemma på bryggsnacket kommer att tas bort utan notis.

Desktop layout

© Copyright 2024 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies