!

Coronet Yacht Club

Log in

Log in

Forgot your password?

Remain logged in

Coronet forum

« Back

Septitank i motorutrymme?

Jag måste försöka hitta en ny lösning för septitank i vår 31 aft cabin. Som det är nu har vi en liten tank under handfatet i förtoaletten. Till aktertoaletten har jag inte hittat någon vettig lösning, slangen går fortfarande rätt ner i sjön. Funderar på om det går att sätta en stor tank i motorutrymmet? Vi har bara en motor vilket innebär att det finns plats. Eller blir det för varmt? Kanske inte så gojsigt att värma upp avfallsvattnet? Finns det något annat alternativ för att få dit större tank(ar)?

2020-01-25 19:56

Christoffer Berggren
Medlem
31 Aft Cabin

Fungerar nog bra, under motorgång så suger motorn rätt mycket luft och motorrummet ventileras bra med sval luft utifrån. När man stänger av motorn skulle strålningsvärmen kunna värma upp men det kan man lösa med att täcka/isolera tanken med värmeavvisande isolering (sån med aluminumfolie ytterst) , räcker förmodligen med sidan/sidorna som vetter mot motorn.

2020-01-26 01:17

Peter Flink
Medlem
32 Oceanfarer

Du kan placera en tank under durken i förkabinen och dra slangar från båda toaletterna till denna. En sådan tank kan rymma upp till 90 liter. Det är lätt att dra en sugslang från tanken till skarndäck via garderoben.

2020-01-27 12:01

Nils Stammler
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Ja jag har förstått att vissa har lösning med tank under durken. Helst skulle jag vilja ha mer än 90 liter men det kanske är svårt att få till oavsett var man sätter den.

Ska mäta lite kring motorrumsplacering för att se hur stor den kan bli.

2020-01-30 11:28

Christoffer Berggren
Medlem
31 Aft Cabin(Enter the four digits above)

Please note that the Coronet forum is not intended for buy/sell ads. Please refer to the Buy & Sell marketplace section. Posts that do not belong in the forum will be removed without notice.

Desktop layout

© Copyright 2020 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Disclaimer | About Coronet Yacht Club | About cookies