!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Septitank i motorutrymme?

Jag måste försöka hitta en ny lösning för septitank i vår 31 aft cabin. Som det är nu har vi en liten tank under handfatet i förtoaletten. Till aktertoaletten har jag inte hittat någon vettig lösning, slangen går fortfarande rätt ner i sjön. Funderar på om det går att sätta en stor tank i motorutrymmet? Vi har bara en motor vilket innebär att det finns plats. Eller blir det för varmt? Kanske inte så gojsigt att värma upp avfallsvattnet? Finns det något annat alternativ för att få dit större tank(ar)?

2020-01-25 19:56

Christoffer Berggren
Medlem
31 Aft Cabin

Fungerar nog bra, under motorgång så suger motorn rätt mycket luft och motorrummet ventileras bra med sval luft utifrån. När man stänger av motorn skulle strålningsvärmen kunna värma upp men det kan man lösa med att täcka/isolera tanken med värmeavvisande isolering (sån med aluminumfolie ytterst) , räcker förmodligen med sidan/sidorna som vetter mot motorn.

2020-01-26 01:17

Peter Flink
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Du kan placera en tank under durken i förkabinen och dra slangar från båda toaletterna till denna. En sådan tank kan rymma upp till 90 liter. Det är lätt att dra en sugslang från tanken till skarndäck via garderoben.

2020-01-27 12:01

Nils Stammler
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Ja jag har förstått att vissa har lösning med tank under durken. Helst skulle jag vilja ha mer än 90 liter men det kanske är svårt att få till oavsett var man sätter den.

Ska mäta lite kring motorrumsplacering för att se hur stor den kan bli.

2020-01-30 11:28

Christoffer Berggren
Medlem
31 Aft Cabin

Hur gick det för dig?
Jag har som du, en tank under handfatet i den främre toan, men också en tank monterad under trappen till aktercabinen men den har aldrig varit inkopplad och jag vet inte hur stor den är.
Jag skull vara mycket tveksam till att montera i motorrummet pga just värmen men det beror också på hur mycket du kör, hur ofta och hur länge är motorn varm

2020-07-13 08:07

Simone Saul
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Vi har en reservvattentank på 60 liter under aktertrappan så det utrymmet är taget. Jag har mätt temperaturen i motorutrymmet och det ligger på 30-40 grader beroende på utetemp. Så jag tänker att det borde klara sig med att ha tanken i motorutrymmet, med isolering mot motorn. Har köpt en Dometic 110 liters som ska klara 45 grader. Ska få plats mellan motor och diesel tanken på ena sidan men måste flytta lite batterier och varmvattenberedaren och hann inte med i våras. Blir nästa års projekt. Provisorisk plats är integrerad med (provisorisk) tv/skobänk.

2020-07-13 10:42

Christoffer Berggren
Medlem
31 Aft Cabin

Tank

2020-07-13 10:44

Christoffer Berggren
Medlem
31 Aft Cabin

Hej, jag har en 31aftcab men med bara en stor dieselmotor så jag plockade ur ena tanken och komterade vatten och septi där istället. Funkar perfekt. Om du måste ha två tankar är ett alternativ att du tillverkar en ny tank som har en separat septidel och en mindre bränsledel eller två helt separata (dyrt förstås men blir kanon). Jag tillverkade helt ny tank i järna (de har ritningar till coronet tankar) och det kostade ca 6000kr för styrbords tank.

2020-07-23 14:10

Urban Falk
Medlem
31 Aft Cabin

Hmm ja min båt har också bara en motor men har inte funderat på att plocka ut en av tankarna. Tycker det är rätt bekvämt att ha 520 liters kapacitet när vi åker långt. Dessutom är det redan två nya dieseltankar från Järna smide isatta 2015 eller 2016.

2020-07-23 14:52

Christoffer Berggren
Medlem
31 Aft Cabin



(Ange de fyra siffrorna ovan)

OBS! Bryggsnacket är ej avsett för köp- och säljannonser. För denna typ av inlägg hänvisar vi till Köp & Sälj. Inlägg som inte hör hemma på bryggsnacket kommer att tas bort utan notis.

Desktop layout

© Copyright 2024 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies