!

Coronet Yacht Club

Log in

Log in

Forgot your password?

Remain logged in

Coronet forum

« Back

Ankarspel

Jag har ett Lewmar ankarspel som fungerar bra. vad som inte funkar är att den blyadelinan 14mm gärna viker sig och då blir det stopp i hemtaget. Är det någon som har en ide på en lösning. Jag har en plåt trumma som linan går ner igenom . Men när den hamnar i uppsamlings facket så böjer sig linan och då viker sig linan och det blir stopp. Går det att köra kätting på ett lewmarspel eller går det att byta ut linhjulet mot kättninghjul eller är det samma hjul.

2020-06-28 13:01

Lennart Sjökvist
Medlem
26 Family

På mitt Lewmar har jag 3slagen Lina och 10 meter kättingen, hjulet hanterar Lina och Kätting, tror det finns ett speciellt hjul till blyad Lina och den går att byta ut mot den jag har.
Mitt spel är ett profish 1000

2020-07-02 20:34

Rickard Lindbäck
Medlem
32 Oceanfarer

Tack Rickard för ditt svar.
Tyvärr så funkar inte det att lägga ett kättinghjul på lewmar s niohundra spel då passar inte intaget som sitter monterat på aktern enl lewmar. Jag ska prova med att sätta in ett smalt rör som är lika med linan och låta den gå ner i boxen . så får vi se . Med facit hade jag köpt winschmatic systemet men det är dyrt så man får försöka med annat.

2020-07-07 15:40

Lennart Sjökvist
Medlem
26 Family

Jag körde med Lewmar på min OF och det fungerade fint med treslagen lina och en bit kätting. Vad jag vet så ska det gå att byta hjulet, men kan det vara så att du måste ändra intagshålet så kan det kanske vara en lösning. Har det aldrig fungerat med den blyade linan? Det låter som om du har en gammal blyad lina. Det kanske är så att det är dags att byta linan.

2020-07-07 23:57

Sven Krüger
Medlem och ordinarie styrelseledamot
17 Runabout
32 Deepsea
21 Explorer II

Det fungerar så länge inte linan snuddar vid någotsom gör att den " buktar" lite då tjorvar det till sig . Jag har tagit upp ett större hål ner till boxen så nu får vi se. en annan medlem hade en ide om att sätta in ett rör som linan passar exakt i som slutar nere i boxen . så jag får prova lite . Fortsättning följer

2020-07-09 20:25

Lennart Sjökvist
Medlem
26 Family

Nu har det löstsig med ankarspelet. svaret blev ett 22mm kopparrör som går ner i ankarlinans box . Ibotten på spelet finns det ett hål som detta passar i men man får inte skjuta upp det för högt då det kan ta i hjulet och då blir det stopp på rotationen. men annars fungerar det bra nu.
Lennart

2020-07-28 19:12

Lennart Sjökvist
Medlem
26 Family(Enter the four digits above)

Please note that the Coronet forum is not intended for buy/sell ads. Please refer to the Buy & Sell marketplace section. Posts that do not belong in the forum will be removed without notice.

Desktop layout

© Copyright 2021 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Disclaimer | About Coronet Yacht Club | About cookies