!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Intagsslang för sjövattenkylning

Ska montera sjövattenfilter och vilka krav på slang ( 38mm) ska jag ställa? Nu sitterdet svarta gummislangar men då det bara är kallt sjövatten borde väl armerad PVC -slang duga?

https://www.hjertmans.se/produkter/vatten-vvs/slangar/armerad-pvc-slang/pvc-allroundslang-38mm

2020-07-01 20:12

Peter Flink
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Jag har stålarmerad pcv som original på min 350dc så den borde funka bra.
Inte fel att se att man har vattencirkulation.

2020-07-02 13:10

Sebastian Thorelli
Medlem
350 Daycruiser

Man bör vara medveten om att PVC är ett plastiskt - ej elastiskt material och därför inte på samma sätt som gummi tätar mot slangnipplar etc. Jag väljer alltid i första hand gummi, om det går. PVC är ju temperaturberoende på helt annat sätt än gummi. Låt vara att det finns många olika gummikvaliteter för att komplicera. Tyvärr finns ej alltid alla dimensioner att få tag på.

2020-07-02 14:47

Jan Kumlien
Medlem
24 Weekender

Tack bägge, det blev PVC slangen på länken, det funkar vissa bra. Tanken med avgasslang är också tempen i motorrum men det ser jag inte som ett problem. Det blev två Vetus sjövattenfilter. Tänkte vänta med dessa då jag har haft fullt upp men då ett sjövattenfilter rätt placerat inte bara rensar inkommande vatten utan dessutom ger en barriär vid ev demontering av sjövattenpump när man ligger i sjön (nu är det en slang direkt drev till pump) sen kan man dessutom enkelt fylla vatten i slangen via filtret när man vill få pumpen att börja suga på land med kopplad gardenamuff på drevet och spara skador på impellern. 3 flugor i en smäll alltså :-)

2020-07-02 15:50

Peter Flink
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret



(Ange de fyra siffrorna ovan)

OBS! Bryggsnacket är ej avsett för köp- och säljannonser. För denna typ av inlägg hänvisar vi till Köp & Sälj. Inlägg som inte hör hemma på bryggsnacket kommer att tas bort utan notis.

Desktop layout

© Copyright 2024 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies