!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Måla fribord eller slipa 31aftcab

Mina fribord är orginal men rejält fula och ngt måste göras. De ha den ljusgröna färgen som även gångdäcket har. Tips på bästa approach? Ta bort färgen och polera eller måla ny orginalfärg eller andra tips?

2020-07-23 14:17

Urban Falk
Medlem
31 Aft Cabin

Jag förespråkar att renovera befintlig yelcoat.
Lackat ser bra ut ett tag om det görs ordentligt men efter några år har du problem som är mycket värre med krackelerande och flagnande färg.

2020-07-25 13:18

Sebastian Thorelli
Medlem
350 Daycruiser

Haft double-coat från deissjel, på min båt nu i 8 år, har bara tvättat båten varje vår, lika blank hela säsongen, gelcoat har oftast mkt dåligt uv-skydd, så solen bryter ner färgen, polyuretanfärg står emot uv- strålning mkt bra. Har bara positivt att säga om att måla med en riktig 2-kompnentsfärg (egen erfarenhet), men det kräver att underarbetet är rätt utfört.

2020-07-26 01:47

Mikael Eliasson
Medlem
30 Oceanfarer
21 Daycruiser

Tack för bra svar båda! Tolkar det som att jag börjar med ett riktigt rejält grundarbete och sen funderar på huruvida man ska gå på topcoat eller 2 kompenentsfärg...?!

2020-07-26 23:30

Urban Falk

Prova att maskinpolera innan du bestämmer dig. Jag gör det just nu med en riktigt tråkig gelcoat på en -74 års oceanfarer. blir galet mycket bättre än jag någonsin kunde tro. Men det är en konst. ta hjälp av en kunnig person som åtminstone kan visa hur man gör och ska tänka. det här fick jag: Ocillerande maskiner funkar inte om man behöver ta sig ner en bit i gelcoaten (avverka) till exempel. Halvmjuk trissa (röd) och enkilos autosol burk (ej tub). Använd lite slipmedel för att inte klägga igen trissan och arbeta upp värme i trissan. Ha två trissor att byta med ofta för att de inte ska bli för varma. Då fungerar de inte heller, det gäller att hitta sweetspoten mellan för kall och för varm trissa.
Jag är ingen expert än men jag lär mig för varje timme på båten. Har lagt tre dagar hittills har minst två dagar kvar innan vax.

2021-04-09 12:27

Jonas Strömberg
Medlem
32 Oceanfarer



(Ange de fyra siffrorna ovan)

OBS! Bryggsnacket är ej avsett för köp- och säljannonser. För denna typ av inlägg hänvisar vi till Köp & Sälj. Inlägg som inte hör hemma på bryggsnacket kommer att tas bort utan notis.

Desktop layout

© Copyright 2024 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies