!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Lacka eller olja 31aftCab...

Dags att ge sig på durk (mahognyplyfa org), Badbrygga (massiv mahogny) samt all inredning i sittbrunn och kajuta. Inne blir det lack och en del säger att man ska ha matt lack inne, vad säger Coronetägarna? Vad gäller utedetaljer är jag kluven mellan beständighet och halkvarning... Provade att olja och innerdurken får vara oljad men badbryggan höll bara ett år innan den var grå igen. Dock vill man ju inte halka där... Halkmedel i lack verkar inte vara en bra ide (blir mjölkvitt). Vad säger ni? Lacka eller olja? Och OM det är lack, 2 komponent eller vanlig? OM vanlig, vilken ger bäst UV skydd?

2020-07-26 23:37

Urban Falk
Medlem
31 Aft Cabin

Matt inne, lackad yta behöver inte vara så hal som man tror!

2020-07-27 12:08

Peter Flink
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Badbryggan är väl i teak så den ska bara oljas eller inget alls. Oljar man drar den åt sig smuts och blir ofta mörk och kräver mer jobb för att hållas snygg. Teak är ju naturligt fett så det behöver inte behandlas, då blir den ljust grå. Det är ju en smaksak om man vill att teak ska oljas och bli brun eller inte oljas och bli grå.

2020-07-27 13:00

Henrik Yberg
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Tror badbryggan är i Mahogny (samt listerna på sidan). Ngn som vet vad som är original på 31aftcab, antar att det är samma som på många andra modeller? Orginal är det med säkerhet iaf för det är allt på min båt :)

2020-07-28 00:09

Urban Falk
Medlem
31 Aft Cabin

Nja - jag har teak ute och mahogny inne. Har valt att behandla badbryggan med Sioo Marin för hållbarhet och slippa alger, den antar ett "väderbitet" utseende som vi gillar. Inne är delar av inredningen mattlackad. Verkar vara nån form av möbellack, kanske två komponent. Vissa delar är omlackade till blank av tidigare ägare. Jag föredrar mattlackerat men frugan vill ha blank så vi behåller blandningen😊. Har lagt två komponent blanklack på dunken, halt men vi har mattor för att undvika benbrott

2020-07-28 10:09

Joakim Kindahl
Medlem
31 Aft Cabin

Så är det nog, teak ute och mahogny inne. Tack för alla tips!

2020-07-28 13:32

Urban Falk
Medlem
31 Aft Cabin



(Ange de fyra siffrorna ovan)

OBS! Bryggsnacket är ej avsett för köp- och säljannonser. För denna typ av inlägg hänvisar vi till Köp & Sälj. Inlägg som inte hör hemma på bryggsnacket kommer att tas bort utan notis.

Desktop layout

© Copyright 2024 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies