!

Coronet Yacht Club

Log in

Log in

Forgot your password?

Remain logged in

Coronet forum

« Back

Halkmönster

Att åtgärda slitet halkmönster möte vara ett "never ending" problem.
Jag står själv med ett krakelereatdäck, även skarndäck. Däcket är inte svampigt så det gäller ytstrukturen endast. 2011 erbjöds en typ av "gjutform" metod.
Tror detta problem är värt att fokusera på för att underlätta "coronettens fortlevnad" och tillväxt genom däcksrenovering. Utseende, säkerhet är ledord men bortse inte från att det är en investering.
Tacksam om vi gemensamt kunde göra en research på vad dagens teknik erbjuder. Hälsningar inför årets renoveringsmånader

2020-11-09 12:50

Bjarne Nilsson
Medlem
21 Daycruiser

Titta i registret på 21:an MIA från 1966. Antar att du har samma däckstrukturmed ett väldigt lågprofilerat mönster . MIA är mycket fint ommålad med färger från DeIjssel. Den gjutform som finns i webshoppen passar senare årsmodeller med pyramidmönstrat däck. Kanske finns det ett passande till din båt också, titta in på tillverkarens hemsida. Där finns också flera videofilmer som får det hela att se ganska lätt ut, vilket det nog inte är. Min båt har pyramidmönstrat däck och målades om inför denna säsong med epoxigrund och färg från DeIjssel med mycket gott resultat. 2 lager epoxi och tre lager halvmatt lack med halkskyddspulver i det sista. Både skor och bara fötter greppar hur bra som helst.

https://gibcoflexmold.com/

2020-11-11 10:42

Jan Cappelen-Smith
Medlem
21 Sunrunner

Hej Jan
Mycket interessant- har du detailbilder ?
Tack så mycket.

2020-11-11 17:22

Sven Knorr
Medlem
21 Sunrunner

Kan fixa lite senare i höst. Färgen fyllde ut kanske 1/4 till 1/3 av mönsterdjupet vilket inte tycks vara till något bekymmer.

2020-11-11 17:36

Jan Cappelen-Smith
Medlem
21 Sunrunner

Tack Jan följde dina länkar och fick veta det mesta om metoden. Skulle "gjutformen" kunna återanvändas eventuellt efter komplettering med formvax ?
Någon erfarenhet och/eller gjutform att hyra. Många skarn- o akterdäck har ungefär lika bredd på våra coronetter.
Våran shop erbjuder mindre format och inbillar mig att större format är väsentligt dyrare.
Kul att vi är igång med idéer kring ämnet hsn Bjarne

2020-11-11 18:12

Bjarne Nilsson
Medlem
21 Daycruiser

Jag gjorde en gjutform i våras med detta material, det ska vara förbehandlat med vax, men jag valde att lägga på flera extra lager flytande vax för att vara på den säkra sidan. När jag tog bort formen så släppte det super fint.

2020-11-17 22:07

Sven Krüger
Medlem och ordinarie styrelseledamot
17 Runabout
32 Deepsea
21 Explorer II

Ok låter bra. Hur stor yta ? Kunde du återanvända formen ? Vilken typ av vax använde du ? Sprayburk ?. Samma förfarande som visas på instruktionsfilmen eller kanske kan man göra en typ av stämp med fixerad distans till fasta däcket. ? Fritt för experiment och idéer !
Hsn Bjarne

2020-11-18 10:00

Bjarne Nilsson
Medlem
21 Daycruiser(Enter the four digits above)

Please note that the Coronet forum is not intended for buy/sell ads. Please refer to the Buy & Sell marketplace section. Posts that do not belong in the forum will be removed without notice.

Desktop layout

© Copyright 2020 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Disclaimer | About Coronet Yacht Club | About cookies