!
Hej, jag köpte mig en LA-kryssare i höstas där skrovet har fått sig några småskador/rispor. Jag tänkte att det kanske finns folk här med erfarenhet som kan komma med tips och kanske lugna mitt sinne något.
När jag tog upp båten sent i höstas såg jag att det dels var lite småskavanker på främre delen av kölen, så att plywooden blottades något (typ 2-3 märken efter grundstötningar antar jag, skadorna är mindre än en lillfingernagel). Sedan finns det en lite längre reva på främre delen av kölen, som jag själv orsakade vid en grundstötning - där glasfibern har flisats upp och blottar lite plywood, dock inte mkt.
I övrigt ser skrovet fint och slätt ut och båten har inte tagit in något vatten in i båten men däremot var kölen full av vatten när jag öppnade en ventil efter upptagningen. Jag misstänker själv att skadorna på kölen i kombination med att båten legat i vattnet ett par år utan upptagning har gjort att det succesivt sipprat in vatten där.
Hur orolig ska man vara för sånt här? Min tanke var att slipa rent runt skadorna och lägga några lager eopxy + glasfiber.
Har plywood+glasfiber ett bäst-före-datum? Hur många coronet-båtar är byggda med plywood+glasfiber och flyter än?
Min båt är från 1959 och jag vill verkligen få den i toppenskick, dock vill jag bli lite lugnad av att den kan hålla i 10+ år till innan jag gör allt för stora investeringar i den.
/j
2010-03-26 00:00
Jesper
Glöm ej att plywooden behöver torka ordentligt innan du plastar igen den. Röta i plywood är ej roligt
2010-03-27 16:18
Peter Karlsson
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret
Den här diskussionen är mer än 5 år gammal. Vänligen starta en ny diskussion om du vill fråga något.