!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Fribord - måla om eller ta fram original gelcoat?

Hej,
Har sökt i forumet i ämnet men inte funnit klockrena svar.

Min 31:a har den blekgröna fribordsfärgen och den är Sliten. Texturen på friborden är idag åt det knottriga hålet, lite som apelsinskal. Det är några större repor och därigenom syns tydligt en rosa grundfärg, under denna finns gelcoat.

Tanken att måla om känns given och då måste jag såklart göra ett gediget grundarbete för att slutresultatet ska bli bra. MEN, då tänker jag att varför inte göra ett försök att strippa friborden på denna färg och frilägga en, troligtvis, original gelcoat som aldrig varit exponerad för sol.

Min fråga är: Hur strippar man denna förmodade 2-komponentsfärg?
Ett tips från erkänd lackerare är myrsyra. Nån som har erfarenhet av detta?

2017-11-04 16:57

George Pettersson
Medlem
31 Aft Cabin

Hej George. Jag hade en liten roundabout -17 som jag övade på innan jag gick på min 31. Min erfarenhet från många olika varianter av kemisk rengöring är de inte rår på årens tand. Jag valde till slut mekanisk rengöring för att få tillbaka glansen. Friborden på min 31:a har ett rejält lager gelcoat och jag valde att slipa med Abranet, tror jag började med 2000 kornstorlek och jobbade mig upp till 4000 innan jag gick på med putsmedel och vax. Kalasresultat och jag tog inte bort särskilt mycket gelcoat. Kolla tjockleken på båten och testa på en liten yta. Däck med halkskydd blir nog att lacka, har inte hittat annat alternativ. Lycka till /Jocke

2017-11-12 11:20

Joakim Kindahl
Medlem
31 Aft Cabin

Den här diskussionen är mer än 5 år gammal. Vänligen starta en ny diskussion om du vill fråga något.

Desktop layout

© Copyright 2024 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies