!

Coronet Yacht Club

Log in

Log in

Forgot your password?

Remain logged in

Coronet forum

« Back

Vibrationer vid rattutslag 290 dp

Vid större rattutslag kände jag av tydliga vibrationer i båten nu i höstas. Har känts bra hela säsongen men det är klart att ngn gång ska väl fel uppstå.
Har ni erfarenhet av liknande? Det troliga kanske är knutkors som glappar? Har hört att det även kan vara ett lager vid utkommande axel från motorn ( 41:a -94) och det känns ju inte lika skojigt. Kanske måste hela motorn lyftas ur för att kunna pilla dit en ny i så fall. Hmmm.... :-()

2021-11-09 15:18

Bo Ekström
Medlem
24 Family

Knutarna är väl rimligt att misstänka när vibrationerna kommer vid styrutslag. Lagren i struten kan väl vara värt att kolla på när du plockar bort drevet. Det ena lagret går att byta akterifrån, men det lagret som sitter närmast motorn kräver att man lyfter motorn efter vad jag förstår.

Jag lämnade just in mitt drev på service och fick tipset att kika på hur lagren i struten ser ut då det någon gång har varit vatten i bälgen, vilket syntes på att knutarna var rostiga enligt mekanikern.

2021-11-09 15:33

Johan Ek
Medlem
26 Family(Enter the four digits above)

Please note that the Coronet forum is not intended for buy/sell ads. Please refer to the Buy & Sell marketplace section. Posts that do not belong in the forum will be removed without notice.

Desktop layout

© Copyright 2021 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Disclaimer | About Coronet Yacht Club | About cookies