!

Coronet Yacht Club

Logga in

Logga in

Glömt ditt lösenord?

Stanna inloggad

Bryggsnack

« Tillbaka

Coronetfeber i 24 Cabin

Efter ett helt liv med veteranbåtar( drygt 40 år) så har jag efter moget övervägande klivit ner i plastträsket, men inte vilket träsk som helst.
Min pappa hade en coronet 18 ht och sedemera en 22 explorer när jag var liten, tyckte att de var fantastiska. Det var alltid jag som körde när vi var ute och jag var kung.
Efter att i många år åkt omkring med min gamla salongsbåt från 1924 och egentligen aldrig varit sugen på plast så har jag under senare år börjat kolla lite på Gamla Coronetter. Tänkte att en 21DC skulle man ju kunna ha nu när jag flyttat långt ut på Värmdö med hela skärgården utanför dörren.
Under förra året så beslutade jag efter lite byggarbeten och en krånglande rygg att "salongsbåten får ligga uppe iår". Det gick väl bra ungefär fram till midsommar då jag höll på att bli tokig. Vi måste köpa en båt älskling, deklarerade jag då för min sambo. Men ..hur många behöver du egentligen??? tyckte hon. Har även en kopia på en Chris Craft barrellback, med ritning från -38 som jag byggt själv samt några snurrebåtar. Visade lite bilder på 21DC, som inte alls föll i smaken, blädddrade vidare bland annonser var och tittade på några , men tyckte till slut att de var lite dyra i förhållande till vad man fick.
Hittade en annons på en gammal sliten 24Cabin som jag blev lite sugen på, lite mer båt liksom än 21DC dessutom så gillar jag den gamla Cabin Cruiser stilen. Övertalade kära hjärtat om att följa med och titta. Långt var det också, men ok då. Hon tände på alla i den gamla slitna båten, vilka utrymmen kalas här kan vi ju vara ute hur länge som helst, stuvutrymmen överallt, hon såg verkligen potentialen. Jag såg det väl som ett projekt, väldigt slitna ytskikt överallt och ett fördäck som var svampigt och krackelerat.
Hem och fundera, kom fram till att båten nog inte var så dum i alla fall, helt orginal, inget sågat och sönderskruvat, inte ens ett cigg uttag för 12V.
Insåg att jag kommer ändå att renovera allt trä i båten och det spelar ju inte någon roll om däcket bara är lite svampigt eller helt slut, samma jobb måste ju göras ändå. Maskinellt var den lite speciell, en BMW B220, 3,3 liters raksexa på 190 hk Din. Flera hade "vänt i dörren" enligt säljaren pga detta, den hade dessutom bara 560 timmars gångtid. Känner väl igen denna motor från bilvärlden, där den kallas M30 och enligt BMW den bästa motor som de konstruerat. Mycket skitsnack om denna i olika forum, men samtidigt mycket lovord i forum i USA där de tycker att den är fantastisk. Om allt funkade, motor styrning backslag och så ville jag ha båten. Den låg vid tillfället på land sedan ett par år tillbaka. Säljaren lovade att fixa detta och sjösätta så att det gick att prova, han meddelade att allt funkade och vi kom överens om ett bra pris. Jag åkte upp med ett par veteranbåtvänner , som var väldigt skeptiska, blev ännu mer skeptiska när vi kollade på den, däcket och allt trä bla. Vi provade båten som gick kanon, motorn gick som en symaskin och var hur rapp som helst vid gaspådrag,affären var klar. Hemfärden blev en nätt provtur på drygt 60 dist. Båten gick kanon, motorn som en turbin, hur fint som helst. Grabbarna var inte lika skeptiska längre. Med tre starka "Gubbar" ombord så toppade hon 31,8 knop som bäst , motorn varvade ur sånär som på 400 varv enligt boken, vilket borgade för rätt propeller och bra skick på både motor och drev. Vi var sedan ute så mycket vi kunde och körde väl dryga 100 timmar till utan problem.
Båten togs sedan upp på den trailer , som följde med i köpet, gick kanon med lånad bil med diffspärrar och 4-hjulsdrift, men vad skönt att bestämma själv, när och hur och inte vara i händerna på olika kranbilar som inte kommer när de lovat och vill ha mer betalt för varje gång de skall komma.
Gick med i klubben som måste jag säga gör och har gjort ett fantastiskt arbete med att bevara och katalogisera allt som finns i gamla papper. Finns inget annat båtfabrikat där man lätt kan se alla orginalbroschyrer och konstruktionsritningar på nästan alla detaljer. Och provkörningsprotokollen !! Rena porren för en som är intresserad. Det står där i svart på vitt, toppfart ekonomifart planingströskel, helt underbart att läsa. Inget gissande och provande och strulande med allt möjligt. Åk 7-8 knop eller 21-23, allt annat är bara dumt. Torskade på orginalbroschyrerna och liksom hela kitet, helt underbara, så nu blir det enligt broschyren dynor i orange och svart. Hela inredningen har slipats ner, betsats med "Biltemas honduras bets", lackas sedan ett antal lager med Epifanes fernissa, överlägsen allt på marknaden. För att sedan slutlackas med halvmatt lack som det såg ut -69-
I sittbrunnen har allt skrapats, slipats och betsats röd/brunt med internationals bets, ett antal lager Epifanes tills det är helt porfyllt. Durkarna, som såg bedrövliga ut, har slipats, betsats med biltemas honduras samt lackas ett antal lager med Epifanes samt avslutas med två lager halvmatt lack.
Fördäcket skars upp underifrån, vilket skitgöra..; Balsan var dyngsur, men konstigt nog inte rutten. Någon har dessutom försökt att fusklaga med PU skum, underifrån, som expanderat fritt så hela undre däcket var alldeles deformerat. På vissa ställen var det ca 10 cm tjockt med skum.! Men inte har det gjort någon nytta inte. Väntar på lite temperaturer nu så att allt får torka ut, sedan blir det ny divinycell och ett gäng plastade lager , så skall det nog bli bra. Under tiden så kan man inte sluta att imponeras av den kvalitet som båtarna är byggda med. Inplastat virke i fin mahogny, som ju är bäst. Formstabilt och starkt. Vilka förstärkningar i fin mahogny i bla durkar och de klädda sidorna i styrhytten. Det ser man definitivt inte i andra båtar, nya eller gamla. Vilket härligt detaljarbete med alla beslag, gångjärn och annat. Kolla bla in hur fördäckspulpiten är infäst i däcket, inte 3-4 plåtskruv genom däcket här inte , utan förutom skruvarna uppifrån rejälabultar typ 12-14 mm med ordentliga brickor och muttrar, samma med typ fotstödet vid styrplatsen och så här fortsätter det i hela båten rakt igenom.
Som avslutning i vår så kommer skrovet att målas samt även däck och HT taket, börjar bli bråttom nu för man vill ju ut.
Även köpt på mig lite orginal prylar som inte fanns med, bla de trevliga drinkhållarna och lite rattcentrum och annat smått o gott. Har även Börjat bearbeta mina gamla veteranbåtskompisar att titta på Coronetter, som ju även dessa har blivit riktiga klassiker. Det roliga är att när jag träffat folk ur mina gamla veterabåtskretsar och berättat att jag köpt en Coronet, så har ingen häcklat mig för att jag köpt plastbåt, tvärtom så låter det " - Coronet jo det är ju väldigt fina båtar".
Och så är det ju, Båtar som precis som våra gamla 20-30 tals klassiker byggdes och såldes när kvalitet och hantverk uppskattades mer än en billig prislapp. Om man hade råd förståss.
Får väl lägga upp lite bilder , vad det lider och allting börjar bli klart.
Lev väl och ta hand om era båtar, det är dom verkligen värda.

2014-05-14 14:24

Robert Duimovich
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

Härlig läsning!

2014-05-14 16:56

Zackarias
Medlem och ordinarie styrelseledamot
Saknar båt i Coronetregistret

Härlig berättelse, jag läste sakta och klev liksom in i din berättelse. Tack för den.

2014-05-14 18:50

Simone Saul
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Kul läsning. Uppskattas!

2014-05-14 23:22

Fredrik Stenhög (Ordf)
Medlem och ordinarie styrelseledamot
30 Oceanfarer
Okänt

Mycket uppskattad läsning, underbart !!

Ha en mycket trevlig sommar.

2014-05-15 07:04

Ulf Hultman (Vice ordf)
Medlem och ordinarie styrelseledamot
21 Daycruiser
17 Runabout

Super beskrivelse af hvad der sker med en nybagt Coronet ejer.

2014-05-15 08:01

Jan Strøyer Sørensen
Medlem
31 Aft Cabin

Underbart ! När får vi se detta i Coronet News ?

2014-05-15 08:13

Bengt Wåhlin
Medlem och adjungerad styrelseledamot
Saknar båt i Coronetregistret

Hej Robert
Jag hade en 24 cabin 84-85-86 nåfon gång (var faktiskt medlem redan då ) nu har jag en 22 dc och en 32 oceanfarer , det finns en anledning kul läsning Kent Jonsson Mariestad

2014-05-15 13:14

Kent o Maria Jonsson
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Stefan Ivanowski, träbåtsgubbe ut i fingerspetsarna som skriver båtartiklar och har gett ut en jättefin bok om Pettersonbåten har inte köpt en Coronet.....han har köpt två!!!!

2014-05-15 17:30

Bengt Wåhlin
Medlem och adjungerad styrelseledamot
Saknar båt i Coronetregistret

Robban här igen, vill bara visa hur illa det kan bli om man försöker att "laga" ett fördäck med PU skum. Som syns på bilden så är skummet på sina ställen säkert 10 cm tjockt. Det fastnar inte mot blöt balsa och är helt enkelt slöseri med tid och pengar. Skall man laga detta så måste man göra det på riktigt, med divinycell och polyesterplast , eller epoxi, och riktiga plastmattor.

2014-05-15 19:19

Robert Duimovich
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

Alltså , glasfibermattor skulle det ju naturligtvis vara, sorry

2014-05-15 19:21

Robert Duimovich
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

Här är en bild på båten i fyndskick

2014-05-15 19:23

Robert Duimovich
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

Det låter som ett fantastiskt projekt. Den orange-svarta-mahognykombon är ju hur skön som helst. Svårt att hitta rätt tyger kanske? Inte många båtar idag som har den inredningen kvar.
Håller verkligen med om att Coronetarkivet är en guldgruva, kul att studera broschyrer och ritningar från tiden.

2014-05-15 21:42

Bo Ekström
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Tack du Bo, om man som jag bor öster om Stockholms så har Ohlssons tyger i Sickla precis de tyger man behöver för detta, rätt kulör, bra kvalitet och ett mycket vettigt pris. Nu skall det bara sys också

2014-05-16 07:10

Robert Duimovich
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

Arbetet fortsätter med min 24 Cabin, börjat att slipa skrovet och fixa till två stycken lagningar i ena skrovsidan som inte såg så bra ut, men nu är det ok, en fundering som jag letar lite lösning på är hur slipar man däcket?? Alltså hur kommer man ner i "dalarna" utan att slipa bort "topparna" i halkmönstret?? Har funderat på att använsa nån typ av mjuk roterande stålborste. Finns det nån som använt nåt med framgång utan att halkmönstret går förlorat?
Möjligen kan man kanske använda något starkt, slipande rengjöringsmedel och rotborste.Hör gärna av er med tips.

2014-05-26 10:19

Robert Duimovich
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

Rotborste är det jag skulle rekommendera.

Titta noga i botten på halkmönstret att det verkligen är smuts och inte så att gelcoaten försvunnit så att det mörka du ser i botten är glasfibern.

2014-05-26 10:48

Mårten Levin
Medlem och ordinarie styrelseledamot
Saknar båt i Coronetregistret

Om det nu var någon som undrade??
Min Cabin 24 kom aldrig i sjön förra året , tyvärr. Det var väldigt dåligt väder i början av förra sommaren och vid midsommar så la jag ner planerna på att få klart båten. jag gick igång med att bygga om och ut mitt hus. Leverans av material bestämt till andra veckan efter midsommar och då vart det tyvärr kört med tiden till båten.
Så istället för att vara ute på sjön i strålande solsken och vindstilla 3o gradig värme så stog jag och byggde en ny övervåning på mitt hus. Fick härliga?? SMS med bilder från vänner som var ute på Huvudskär , Tärnskär och andra ställen som man inte kommer till så ofta. Såg ut som det var en Glasyta på havet, själv höll jag på att svimma i värmen och solskenet uppe på taket. Hann knappt ner till badplatsen för att svalka av mig.
Nåväl , man gör sina val här i livet. Efter en vinter under tak med mycket jobb och föräldrar i 90+ åldern som behöver omvårdnad så har jag gjort en paus i bygget. Det tar tid när man gör allt själv.
Tänkte att det får fan i mig inte bli en sommar till utan båt i sjön. Så nu har all inredning blivit färdig lagad och lackad, kanske lite väl mörkt rödbrun i sittbrunnen, men det är så jag gillar mahognyn. Lite besviken på en del Plywood ytor som är gjorda med svarvad fanér. Svårt att få dessa att se sådär "levande" ut. Mycket snyggare om det är skuren fanér som ser ut mer som massiv trä.
Sådär en 8 lager lack på allt. Det gäller bara att nöja sig någon gång.
Skrov och däck reparerade , på utsidan , slipade och klara för grundmålning i helgen. Nya sprutlister beställda samt rostfria lister
till dessa.
Skall hämta nya ventilatorer till akterdäck idag inköpta hos klubben. De gamla är för dåliga för att sätta på de nya ytskikten.
Får nog fasen kröna verket med en ny Flaggstång, i orginalutförande också.
Däcket är inte färdigplastat ännu. Kommer förhoppningsvis att ske efter midsommar. Har fått en ide att istället plasta fast Plywoodskivor under däck istället för divinylcell, bara för att det känns starkare och stabilare. En granne har gjort detta på två av sina båtar med strålande resultat.
Har även lite "vattenlinjeångest" skall jag lägga den som den ser ut på båten eller höja den lite?? Hur bred skall den vara?? Jag har bestämt mig för att den skall var i den Coronet Grå/Gröna interiör kulören samt ha vit bottenfärg. Det ser lite "lättare" ut om man höjer linjen lite och får kontrasten mellan friborden och helt vit botten färg. Mycket beslut som skall våndas och vändas på .
Inredningstyger kommer tyvärr inte att bli nya till sjösättning. Prioriterar att få den i sjön så får finliret komma sedan. Det gäller att få på alla ytskikt och att få allt att fungera.
Kommer även att designa en egen flagga och sätta på den nya flaggstången. Vi får väl se, och hoppas , att vi ses på sjön i sommar.
Robban

2015-06-11 11:21

Robert Duimovich
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

Har själv plastat fördäck och akterdäck underifrån med divinycell och glasfiberplast med gott resultat i min 24 cabin. Ett riktigt skitgöra men det måste ju göras. Det blir väldigt starkt.

2015-06-12 16:53

Hans Eriksson
Medlem
Saknar båt i Coronetregistret

Hur blev det nu dåda??
Jo båten kom ju i alla fall , sent om sider, i sjön.!!
Vilket jobb att försöka få allt klart som jag börjat med.
För det första, plasta fördäcket underifrån. Men fy fan vilket skitgöra...Ligga på rygg i förpiken och försöka att inte kladda ner allt för mycket runt omkring. Tejpat upp plast på skrovsidorna som till slut fastnade och låg som en ryggsäck på mig till slut.
Diskhandskar på som efter ett tag såg ut som två sockervadds tussar. Plast eländet som inte har några tixotropiska egenskaper överhuvudtaget, som droppade i ansiktet, i ögon och överallt. Glasögon gick inte att använda, försökte med flera olika typer , men det bara immade igen.
Lyckades till slut att plasta fast en bandana i pannan på mig själv innan jag blev klar.
Skrovet var ju redan iordningställt, slipat och spacklat. Grundmålade med en epoxigrund som blev alldeles för grov i ytan, La två lager av detta med mycket slipning 240-400 papper innan det var ok.
Däcket utifrån även det renskuret plastat och spacklat. Slipat och "skurat" i halkmönstret.

Nu skulle det bara rollas på ny fin färg. Rollade skrovet med Epifanes nya polyuretan färg som de kallar för "sträcklack". Den var mycket fin att arbeta med , men kanske beroende på min lite begränsade förmåga att arbeta med en skumroller som så småningom började upplösas så blev det sådär.
Väldigt svårt att veta hur mycket färg man hade i rollern samt att det var svårt att lägga precis lagom på "stående" ytor, så blev det lite för knottrigt för min smak, men en härlig yta i lacken och från någon meter så såg det bara blankt ut i alla fall.
Däcket lackades med en 2-komp polyuretan färg från Biltema. Jag köpte några burkar vit färg och gick till en färghandlare och bad honom bryta den till den färgkod som finns här på hemsidan. Han hade svårt att få den helt rätt eftersom man egentligen inte skulle ha en helt vit brytbas, men det såg bra ut när jag kollade i burken. När jag sedan började att rolla den så var den alldeles för turkos... men i och för sig väldigt snygg. Jag som alltid förespråkar orginalutförande lyckades alltså få till något som såg alltifrån orginal ut. I och för sig snyggt , men ändå. Går ju alltid att göra om med rätt kulör tröstade jag mig själv med.
Färghandlaren fick också bryta en kulör på samma vita 2-komp från biltema för den mörkare inredningfärgen. Den blev lite för ljus men , i mitt tycke, väldigt snygg. Denna användes till skrovsidorna i sittbrunnen samt yttre kanterna på insidan av HT-taket. Sidorna på överbyggnaden i sittbrunnen kläddes med vit vinyl som limmades med golvlim på ett underlag av sån där skumplastmatta som används som underlag till laminatgolv. Denna limmades i sin tur till plywooden som på ena sidan fick göras ny.
Detta blev kanon och tillsammans med de iordningställda mahognydetaljer i sittbrunnen som betsats och lackat till helt porfyllt mot den grönaktiga färgen på skrovsidorna blev det skitsnyggt.
Nu blev det att ta tag i min vattenlinjeångest. Bestämde att vattenlinjen skulle få samma kulör som den grönaktiga färgen som jag målat skrovsidorna med på insidan. Men var fan skulle den ligga. Hade satt några små tejp märken efter den gamla vatten linjen, men blev osäker på om detta skulle bli rätt. Finns nästan inget som retar mig mer än felaktigt målade snobbränder. Det måste vara på rätt höjd, ett par cm över själva vattenlinjen i akter skeppet och gå lite lätt uppåt mot stäven. Båtar ser alltid lite lättare ut om man får till detta på rätt sätt. Detta kan ju se lite olika ut beroende på skrovform och hur överbyggnad ser ut i förhållande till skrovet. Dessutom så är det svårt att få slaget och steglisterna att se bra ut och inte kladdigt och upp eller ner och hit och dit , som man ibland ( ganska ofta faktiskt) kan se.
I materialet som finns på klubbsidan på denna båt så hittade jag måttangivelser för hur man skulle lägga vattenlinjen i för och akter, den skulle dessutom vara 7 cm tjock, (snobbranden alltså).
Markerade upp och började tejpa på frihand, med siktbräda, blev inte nöjd ... gjorde om ett par gånger innan jag gav upp och gick till grannen och lånade hans laser pass. Gick skitbra. Fick gör den i två delar på varje sida och flytta instrumentet innan jag blev nöjd. Målade med ovan nämda färg och det såg kanon ut. Skrapade och slipade botten, grundade med epoxigrund och övertalade kära hjärtat att slutmåla hela botten två gånger med vit bottenfärg. Jag tyckte att det blev skitsnyggt.
Tiden började ticka iväg allt för snabbt så jag får skjuta upp målning av överbyggnaden till nästa år.
Målade HT taket med samma färg och kulör som skrovet . Här blev det mycket bättre , eftersom det var en liggande yta, och väldigt svårt att skilja från sprutat. Skruvade ihop all lackad inredning och alla små beslag och prylar som skall sitta där , två nya ventilatorer fick kröna akterdäcket och såg kanon ut. En ny orginalflaggstång hade köpts ut och betsats och lackats , den är ju förjävla vacker !!!
Nya mahognybitar hade inhandlats , sågats och formats till ett stilrent utseende för att bli nya sprut eller fendertlister i akterkant på skrovet, de gamla var bortom all räddning. Dessa betsades ytbehandlades med två lager epoxi slipades och lackades med Epifanes fernissa 6-7 varv. Nya rostfria plattjärn inhandlades och slipades och polerades. Fick problem med att i all hast hitta en försänkare i dessa semestertider som ska kunna hålla för att försänka ett 40-tal hål. Provade med två olika typer jag hittade och de klarade ca 3 hål innan de gick sönder, trots försäkran om att det skulle "nog" funka i rostfritt. Orkade inte tillverka något själv (slipa om en bra borr) så dessa får vänta till nästa år.
Nu hade det nästan gått två veckor på semestern redan och paniken kom krypande. Nej nu jävlar skall hon i. Efter diverse strul med att få ner henne i vattnet så flöt hon i alla fall iväg, spänningen var gastkramande, hur ligger hon på vattenlinjen?? Jådo , för fan, det såg helt ok ut. Skitsnyggt med de krämiga skrovsidorna , vattenlinjens grå gröna som kontrasterar snyggt mot den vita botten.

Äntligen....kände mig helt slut efter denna tvåveckorsspurt med 14 timmar arbetspass varje dag, men va skönt att se henne i sjön i sin nya fräschare skepnad.
Packa båten snabbt och iväg till Finnhamn där några kompisar väntade. Startknappen funkade inte och jag orkade inte felsöka detta utan startade med en skruvmejsel som kortslöt mellan den grova matningen till startmotorn och den mindre till solenoiden. Motorn gick ju som alltid som en dröm och allt var frid och fröjd. Ut till Finnhamn i god fart och hur skönt kan man egentligen ha det på sjön?. Hade en trevlig helg med god mat, goda vänner och dricka samt en härlig Blueskväll på krogen. Hemresa på söndagen och mina vänner åkte hem i sina vackra mahognyracers innan oss. Vi tänkte njuta av helgen lite till innan det var dags för hemgång, har ju bara 11 dist hem så det går ju fort..?? Så var det ju det där med den där jäkla Murphy som skall komma och klappa till en med sin lag när det känns som bäst.
Lyfte på aktersoffan stack ner min skruvmejsel och BMW sexan startade direkt, men va faan det är ju mycket vatten i båten..... det sprutade vatten ur kyllimpan. Motorn stängdes av, fingrar stacks ner på undersidan av limpan och.... jodå två stycken frysbrickor hade ju förståss rostat sönder. Jaha vad gör vi nu då..??? Gick bort till vandrarhemmet och snackade med killarna där om de möjligen hade lite sikaflex eller kemisk metall... nää lite plastic padding var allt som gick att uppbringa. Gick runt bland båtarna och frågade , men ingen hade nåt. Ja du gullet, sa jag, det blir till att åka ångbåt hem idag.
Ångbåt hem, Missade AC/DC konserten, var tvungen att vara på jobbet dan efter. Efter en del strul så fick jag inte tag i någon ny passande frysbricka,i all hast, men jag hade lite kemisk metall och lite annat hemma.
Tog Cinderella ut och gjorde torrt och rent tog en femkrona, som passade precis i frysbrickan, lite kemisk metall och tryckte dit. gjorde likadant på alla tre brickorna som finns på undersidan av limpan , och inte syns. Räknade till 9 st!! frysbrickor i bara limpan !!!
Väntade 40 min och provade...??? Jodå tätt var det. Startade och åkte hem. Efter detta så var vi ute i en vecka samt en helg till efter ett tag och mina satsade 15 kronor sitter kvar .

Båten och motorn gick som en klocka, det var tätt överallt och båten såg riktigt trevlig ut från land när man satt och tittade på henne. Det luktade ju en del plast förståss, det tar väl lite tid att få bort, men det skall ju ändå slipas till , plasta lite mer och antingen bara måla undersidan på däck , eller svänga ihop någon snygg klädsel, men då kanske orginal bordhållaren under däck inte passar?? Vi får se hur det blir med den saken. Blir till att fixa även detta under vintern
Jag yrade lite förut om en "egendesignad" flagga, lite uppnäst sådär. Behövdes ju inte alls , den flagga jag ville ha, en Svensk två tungad fanns ju förståss att köpa färdig på nätet. (Dessutom så var den i den gamla, mörkare, färgen före 1906 som prins Eugen hade föreslagit och som vi alltid har på våra gamla veteranbåtar) Tycker att det passar alldeles utmärkt eftersom det alltid var en Dansk tvåtungad på alla broschyr och reklambilder. Är inte Båtlivet härligt så säg.

2015-12-04 11:53

Robert Duimovich
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

En bild till på land

2015-12-04 11:55

Robert Duimovich
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

Herlig læsning. Tak for at du ville dele.

2015-12-04 19:05

Michael Christiansen
Medlem
24 De Luxe/24 Cabin

Vad roligt att se att arkivet är till nytta, och vilken underbar läsning, tack, borde vara i Coronet News.

2015-12-08 07:14

Kåre Bremer
Medlem och adjungerad styrelseledamot
Saknar båt i Coronetregistret

Hej Robert,
vilken fantastisk berättelse. Vi vill gärna ha med den i nästa nummer av Coronet News. Jag skulle vilja skriva ihop de texter du har ovan till en artikel. Återkommer med ett förslag. Behöver massor av bilder att välja mellan. Helst högupplösta, har du sådana?

2015-12-09 12:12

Clas Barkman
Medlem och ordinarie styrelseledamot
21 Daycruiser

Den här diskussionen är mer än 5 år gammal. Vänligen starta en ny diskussion om du vill fråga något.

Desktop layout

© Copyright 2025 - Coronet Yacht Club - All rights reserved

Friskrivningsklausul | Om Coronet Yacht Club | Om cookies